top of page

De invloed van grounding op onze gezondheid


Een van de belangrijkste aspecten in onze praktijk is dat we je willen helpen met het bewust worden van je lichaam en het begrijpen van je pijnklachten.

De laatste tijd hebben wij zelf steeds meer ervaren dat dat enerzijds met het aanvoelen van je lichaam te maken heeft en anderzijds met kennis over het lichaam. Deze twee aspecten samen, kennis en ervaring, zorgen voor lichaamsbewustzijn.


In de praktijk zien mensen ons vaak op blote voeten lopen, dit wekt vaak verbazing. In onze cultuur is het namelijk heel raar om ergens op blote voeten te lopen. De laatste jaren heb ik geleerd dat sterke voeten letterlijk je fundament zijn van een gezond lichaam. Als je voeten doorzakken dan heeft dit invloed op je enkels, knieën heupen, onderrug middenrug schouders en nek. Hoe versterkt je je voeten dan? Door op blote voeten te lopen.


Daarnaast heeft buiten op blote voeten lopen, dat noemen we Grounding of Earthing, enorme gezondheidsbenefits.

Hoe werkt dat?

Aarden (earthing) is niets anders dan je lichaam verbinden met de aarde. Het menselijk lichaam absorbeert elektronen vanuit de aarde. Dit ondersteunt het lichaam als geheel en met name de orgaansystemen en de cellulaire functies van het hele lichaam. Dit klinkt natuurlijk uitermate zweverig maar wanneer je naar pubmed (grootste online database van wetenschappelijke onderzoeken) gaat en zoekt op de woorden earthing grounding red blood dan kom je verbazingwekkend bewijs tegen.

Wat doet het dan?

Het is wetenschappelijk bewezen dat Earthing (grounding) zorgt voor bloedverdunning , verminderde klontering van rode bloedcellen, vermindering van ontstekingen in het lichaam, verbeterde immuunrespons, verbeterde wondgenezing en preventie/behandeling van chronische ontstekingen en/of auto-immuunziekten.

Ook is er veel data te vinden over de invloed van earthing/grounding met betrekking tot verminderde vermoeidheid, fysieke functies, angst, depressie en pijn.


Als je kijkt naar de meest voorkomende gezondheidsklachten in onze maatschappij, hart-en-vaatziekten, depressie, burn-out, chronisch vermoeidheidssyndroom en je ziet dan welke benefits grounding heeft dan is de keuze toch makkelijk gemaakt?Recente blogposts

Alles weergeven

De Invloed van Koudetraining op onze gezondheid

Een van de belangrijkste aspecten in onze praktijk is dat we je willen helpen met het bewust worden van je lichaam en het begrijpen van je pijnklachten. De laatste tijd hebben wij zelf steeds meer erv

De Invloed van Breathwork op onze gezondheid

Een van de belangrijkste aspecten in onze praktijk is dat we je willen helpen met het bewust worden van je lichaam en het begrijpen van je pijnklachten. De laatste tijd hebben wij zelf steeds meer erv

Burn-Out en het Zes Domeinen Model

Burn-out en het zes domeinen model Een effectieve oplossing! Dat een burn-out steeds vaker voor komt zal de meeste van jullie niet zijn ontgaan. Steeds meer zien we het in onze omgeving of krijgen we

Commenti


bottom of page