top of page

WERKWIJZE

Koesveld Fysiotherapie beschikt over manueel therapeuten met een flinke dosis aan vaardigheden om fysieke klachten snel te verhelpen. Wanneer een fysieke klacht gekoppeld is aan een psychologische oorzaak (stress of drukte) dan kan het voor komen dat het resultaat van een fysieke behandeling niet direct blijvend is. Dit betekent dat iedere klacht een persoonlijke benadering kent: 

- Puur fysieke (manuele) behandeling

Bij blessures van spieren, pezen en gewrichten.

- Fysieke behandelingen in combinatie met het doorbreken van houding en bewegingspatronen dmv oefentherapie 

Pijnklachten die zijn ontstaan door verkeerde houding en bewegingspatronen. Hierbij doen wij naast alle manuele vaardigheden een beroep op je eigen interventie. Je moet namelijk je eigen beweging-en-houdingspatronen gaan herkennen en vooral gaan doorbreken door je lichaam veelvuldig los te bewegen. Hiermee herstel je de balans en voorkom je het steeds terugkeren van dezelfde pijnklachten.

- Fysieke behandelingen in combinatie met coaching 

Dit is vooral nodig wanneer je (onbewust) veel stress ervaart waardoor je lichaam zo erg vermoeid is dat er soms spontaan pijnklachten opkomen en niet meer weggaan, of verschuiven. Vanuit de huidige maatschappij komt dit veelvuldig voor door de extreme drukte en verwachtingen. Daarnaast is de rol van prikkels vanuit mobiele telefoon en social media niet uit te sluiten, hierdoor sta je constant aan, krijg je extreem veel informatie te verwerken en kom je niet tot rust. Veel mensen zijn onbewust niet blij met deze situatie maar we stoppen dit vaak weg.

- Manuele Therapie

- Revalidatie (Fysiotherapie)

- Dry Needling

- Medical Taping

- Myofasciale Release

- Kinder Manuele Therapie (KMT)

- Fysieke Training

- Vitaliteitstraining

- Breathwork en IJsbad

BEHANDEL METHODEN

bottom of page