top of page

WERKWIJZE

Koesveld Fysiotherapie beschikt over manueel therapeuten met een flinke dosis aan vaardigheden om fysieke klachten snel te verhelpen. Het herstel van fysieke klachten is afhankelijk van meerdere factoren, denk hierbij bijvoorbeeld aan stress en voeding. Maar ook ademhaling en slaap zijn van invloed op je herstellend vermogen.

Dit betekent dat iedere klacht een persoonlijke benadering kent: 

Manuele behandeling

Een hands-on behandeling bij blessures van spieren, pezen en gewrichten.

Fysieke behandelingen in combinatie met het doorbreken van houding en bewegingspatronen dmv oefentherapie 

Pijnklachten die zijn ontstaan door verkeerde houding en bewegingspatronen. Hierbij doen wij naast alle manuele vaardigheden een beroep op je eigen interventie. Tijdens de behandeling nemen we je mee in de analyse van je lichaam. Hierdoor willen we zorgen dat je een beter lichaamsgevoel gaat ontwikkelen en je eigen beweging-en-houdingspatronen gaat herkennen. De volgende stap is het gaan doorbreken van deze patronen door je lichaam veelvuldig los te bewegen en sterker te maken. Hiermee herstel je de balans en voorkom je het steeds terugkeren van dezelfde pijnklachten.

Fysieke behandelingen in combinatie met coaching 

De domeinen die voor ons belangrijk zijn bij het aanhouden van langdurige en/of steeds terugkerende pijnklachten zijn naast bewegen (zoals hiernaast beschreven), ademhaling, slaap, voeding en stress. Deze onderdelen hebben allemaal invloed op je immuunsysteem en dus je herstellend vermogen. 

Voor al deze onderdelen / domeinen hebben wij uitgebreid kennis opgedaan om je zo goed mogelijk te helpen je lichaam weer in balans te krijgen. 

Het belangrijkste onderdeel voor je herstel is je autonome zenuwstelsel, die twee standen kent; vecht-en-vlucht-modus en rust-en-herstel modus. Deze worden ook wel het sympatische zenuwstelsel en het parasympatische zenuwstelsel genoemd. Onze maatschappij dwingt ons voor het overgrote deel in de vecht-en-vlucht-modus, oftewel het sympathische zenuwstelsel.

Hierdoor wordt de mogelijkheid tot herstel flink beperkt en de kans op langdurige en terugkerende klachten groter. Wij kunnen je helpen om hier een goede balans in te vinden.

Naast onze eigen expertise werken wij samen met een ademcoach en een orthomoleculair therapeut om je zo goed mogelijk te helpen richting volledig herstel. 

- Manuele Therapie

- Fysiotherapeutische revalidatie

- Ademwerk / Breathwork

- Dry Needling

- Kinder Manuele Therapie (KMT)

- Medical Taping

- Myofasciale Release (IASTM)

- Shockwave

- Vitaliteitstraining

- IJsbadsessies

BEHANDEL METHODEN

bottom of page