top of page
IMG_4243 2_edited.jpg

6 domeinen traject

The best kept secret of medicine is that the body heals itself if we create the right conditions and stop doing the things that caused the sickness in the first place.

Sinds september 2021 zijn we ons, op nog meer holistische wijze, in gezondheid gaan verdiepen.

Gezondheid is namelijk niet eendimensionaal, er zijn meerdere domeinen die bepalen of jij wel of niet in optimale gezondheid verkeert. 

 

Niet optimaal gezond zijn, kan zich uiten in: vermoeidheid, weinig energie, stress, kortademigheid of moeite met ademen, vaak ziek en/of verkouden, slecht slapen, darmklachten, huidproblemen en moeite met afvallen.

 

In een optimale staat heb je een vitaal lichaam met voldoende energie, ervaar je weinig tot geen kwaaltjes of ziektes, ben je dagelijks in beweging en slaap je goed.

 

Optimale gezondheid is het gevolg van de juiste basis die bestaat uit verschillende domeinen. Deze domeinen hebben betrekking op:

  • Beweging

  • Ademhaling

  • Stress

  • Immuunsysteem

  • Slaap

  • Voeding

Alle domeinen zijn van invloed op elkaar. 

 

Iedere persoon die langduriger stress ervaart, dit kan zowel bewust als onbewust zijn, heeft een hoge ademhaling die vaak via de mond gaat. Deze manier van ademen stimuleert de vecht-en-vlucht reactie van je lichaam. Tijdens deze staat, vecht-en-vlucht, ruimt je lichaam geen ontstekingen op, verteert je voeding veel slechter en is het constant ‘aan’. Dit heeft invloed op je stresslevel, slaap, je vertering, afvallen, aankomen en je herstelmogelijkheden.

 

Voor iedereen geldt dat langdurig fysieke klachten het gevolg zijn van minimaal één domein dat uit balans is. Om die reden streven we naar het in balans brengen van alle bovenstaande domeinen die een juiste basis tot gevolg hebben. 

 

Burn-out

Iedereen is wel bekend met het fenomeen burnout of kent iemand die daar last van heeft.

Een burn-out kenmerkt zich door een groot aantal symptomen:

piekeren, slecht slapen, prikkelbaar zijn, moeite met drukte om je heen, concentratie en geheugen problemen, nekklachten, hoofdpijn, hartkloppingen, onzekerheid, schuldgevoelens etc.

Al deze symptomen zijn te herleiden naar de domeinen Ademhaling, Immuunsysteem, Stress en Slaap.
Over het algemeen worden bovenstaande domeinen in reguliere trajecten niet behandeld en op stress na, vaak ook niet besproken.

Wat we zien is dat mensen tijdelijk uit hun stressvolle omgeving worden gehaald en weer terug mogen keren op het moment dat ze uitgerust zijn. Door onderzoek te doen naar de oorzaak van een burn-out en de domeinen zodanig weer in balans te brengen, dragen we bij aan een optimale gezondheid.

 

Vanuit een juiste basis herstelt het lichaam zich snel wat te merken is aan een toename van energie, een afname van fysieke klachten en het vaak gemakkelijk(er) uitkomen op een voor jou passend gewicht. 

 

Door de relatie te leggen tussen gezondheidsklachten, zoals darmklachten, verminderde energie en langdurige pijnklachten, en de disbalans in de bovengenoemde domeinen pakken we de oorzaak aan in plaats van de symptomen. 

 

 

Wat houd het traject in?

Wanneer je bij ons aangeeft deze kans te pakken en het traject aan te gaan krijg je een telefoontje van ons. We nemen dan de vragenlijst samen kort door zodat je deze kan invullen vóór de intake. Tijdens de intake gaan we de bevindingen van jouw vragenlijst doornemen. Via de vragenlijst kunnen we achterhalen welke domeinen er uit balans zijn. Aan de hand daarvan kunnen we met gerichte aanpassingen binnen een termijn van tien weken al een grote stap maken richting optimale gezondheid.
Binnen het traject ontvangt u van ons veel kennis over leefstijl en de veranderingen die je hierin kan doorvoeren. Het vraagt een hoge mate van toewijding, leefstijl verandering doen je namelijk niet zo maar even. Wij zullen je zeer actief begeleiden, toegespitst op jouw individuele traject, maar de verandering moet echt uit jezelf komen.

Investering

Wil jij in jezelf investeren door aan je optimale zelf te werken? Neem dan contact met ons op voor een intake. De kosten bedragen 45 euro voor de intake en 455 euro voor het aanvullende traject. Deze investering biedt je de mogelijkheid om een levenslange verandering in je gezondheid te creëren. 

Ervaringen

IMG_4243 2_edited.jpg

Cobi Boogaard

Dankzij een aantal aanpassingen in mijn eetpatroon voelde ik me gelijk stukken beter. Ik vond het verbazingwekkend hoe weinig moeite ik had om het vol te houden. Ik was helderder in mijn hoofd en het lukte me eindelijk om af te vallen. Ik heb heel veel geleerd over de werking van mijn lichaam, vooral het effect van ademhaling. Ik ben super blij dat ik de stap heb genomen om naar jullie toe te gaan. Mijn dank is heel groot!

bottom of page