top of page

MIND-BODY-RECOVERY

The best kept secret of medicine is that the body heals itself if we create the right conditions and stop doing the things that caused the sickness in the first place.

In de praktijk zien we veel mensen die snel baat hebben bij onze fysieke behandelingen. Een klein deel van onze klanten blijft langer last houden van terugkerende of aanhoudende pijn. 

Vanuit de kennis die we de afgelopen jaren hebben opgedaan herkennen we een veelvuldig terugkerend patroon.  Stress, drukte en (onbewuste) emoties liggen aan de basis van dit soort pijnklachten. Vandaar dat puur fysieke behandelingen niet altijd de oplossing kunnen bieden. Het is noodzakelijk om de oorzaak aan te pakken en die oorzaak bevindt zich vaak in onze emotionele lading.

 

Het herstellen van de mind - body connectie

Een mind - body connectie suggereert dat de mind en ons lichaam twee op zichzelf staande elementen zijn terwijl we ons steeds bewuster mogen gaan worden van de eenheid die ze vormen. We zeggen ook niet appels en fruit. Appels behoren namelijk tot fruit. Zo is de mind onderdeel van het lichaam, net zoals spieren, gewrichten, bloedvaten en lymfevaten.

De mind is de spier die ons richting biedt, hier liggen onze gedachte patronen opgeslagen. 

 

Onderscheid blijven erkennen tussen de mind en het lichaam kan er onbewust aan bijdragen dat vergeten wordt dat we verantwoordelijkheid kunnen nemen voor datgene wat we voelen.

 

Langdurige klachten nodigen dus uit tot zelfonderzoek; een groter bewustzijn. Hoe leef je, welke keuzes maak je, wat denk je en hoe ga je om met emoties? Dit zijn vragen waardoor er uiteindelijk een verandering van leefstijl plaats kan vinden. Een vergroot bewustzijn draagt bij aan het behoud van interne rust, tevredenheid en liefde. 

Gevoelsmatig weten we dat er iets niet klopt maar we kunnen er de vinger niet op leggen, dus zoeken we ons heil bij allerlei behandelaren die naar alle delen van ons fysieke lichaam kijken, behalve onze mind. 

 

Wij bieden een combinatie van verschillende methoden aan om het lichaamsbewustzijn te vergroten, achter de oorzaak van je pijn te komen en om hier wat mee te doen. Deze combinatie bestaat uit verbonden ademen, coaching, vitaliteit en ooracupunctuur. 

 

Ooracupunctuur en verbonden ademen zijn manieren om het lichaam terug te brengen in de rust modus. Terwijl velen van ons gedurende de dag bezig zijn met overleven (vechten en vluchten) is juist de rust essentieel voor het herstel van het lichaam.

 

Voor meer informatie over verbonden ademen klik hier of kijk verder bij onze diensten naar Ademhaling / Breathwork

 

bottom of page