top of page
koesveldfysio06_edited.jpg

COACHING

TAKE RESPONSIBILITY. TAKE CONTROL!

Verantwoordelijkheid nemen, dat is de start. De realisatie dat jij zelf verantwoordelijk bent voor het punt waar je nu bent aanbeland en dat jij als enige de verantwoordelijkheid kan nemen om dit te veranderen. Nee, het is niet jouw schuld, maar wel jouw verantwoordelijkheid!

Het begint allemaal met bewustwording en reflectie van alle patronen die jij hebt overgenomen vanuit je ouders, je scholing, je omgeving, je vrienden en de cultuur. Veel mensen voelen dat ze, vaak onbewust, niet gelukkig zijn met wat ze doen in hun dagelijks leven. Dat ze er geen voldoening uit halen. Maar ze gaan toch door, ze veranderen niks.

Onze gedragspatronen en denkpatronen zijn zo ingeprent dat het een conditionering is geworden. Je vertelt jezelf het verhaal dat iedereen het zo doet, en dat het normaal is. Maar voor velen van ons voelt dat niet zo. Je hoofd verteld je dus een verhaal op basis van je conditionering, maar je hart vertelt je iets anders. Je voelt je niet blij, voldaan of gelukkig. Door het onderzoeken van deze patronen en conditionering op basis van jouw verhaal gaan wij echt naar de basis. Naar de oorzaak. Iets wat de meeste psychologen en NLP’ers niet doen, omdat ze dat niet geleerd hebben. Zij helpen je met het veranderen en verdringen van je verhaal, maar dat verhaal is het gevolg. Wij helpen je met het begrijpen van het ontstaan van je verhaal, de oorzaak. Pas dan zal je echt rust in jezelf ervaren. Wij helpen je richting een oplossing, omdat we je helpen te onderzoeken wat de oorzaak is zodat je die aan kan pakken.

Waarom Coaching?

Binnen dit werk in de gezondheidszorg willen wij altijd oorzaak en gevolg uitpluizen. Dit is namelijk wat ons opviel toen wij op zoek waren naar wat de beste therapeuten onderscheidde van de rest. 

Tijdens deze zoektocht zijn wij erachter gekomen dat er binnen het spier en gewrichtssysteem veel oorzaak en gevolg trucjes zijn die je  bijvoorbeeld met manuele therapie, acupunctuur en fasciatechnieken kan beïnvloeden. De laatste jaren heeft Kevin persoonlijk ervaren dat ons denken (brein) de grootste oorzaak is van langdurige fysieke klachten en dat werken met een coach daar de beste oplossing voor is. Kevin heeft een NLP intensive course gedaan waarna hij een traject Personal Coaching heeft gevolgd, vervolgens heeft hij meerdere ayahuasca ceremonies gedaan en een weekend Vipassana Meditatie ondergaan, in volledige stilte. Na die persoonlijke ervaringen heeft hij ervoor gekozen om cursussen te volgen in Mindfulness, NLP voor fysiotherapeuten, Sportpsychologie (Football Braining bij Raymond Verheijen) en Gezondheidspsychologie voor Fysiotherapeuten. 

Uiteraard is de psychologische kant en het dealen met stress niet de enige manier om aan jezelf te werken. Om jou op meerdere domeinen van gezondheid te kunnen helpen hebben Martijn en Selina zich gespecialiseerd in vitaliteit, chronische pijn en voeding en heeft Kevin heeft zich gespecialiseerd in het domein ademhaling, wat weer invloed heeft op je slaapkwaliteit. Ons doel is om te werken richting een lichaam dat beter zal functioneren. Wanneer het dat doet zal er meer energie vrijkomen en ervaar je veel meer zelfherstellend vermogen. Onder de juiste omstandigheden is het lichaam namelijk altijd in staat zichzelf te herstellen. 

De coaching die wij doen is zeker niet alleen geschikt voor mensen met pijnklachten. Mensen die vast lopen, meer uit hun leven willen halen, betere sportprestaties willen leveren, beter samen willen werken, zich minder snel druk willen maken en/of gelukkiger willen zijn, zijn bij ons aan het juiste adres!

 

Daarnaast doen we ook groepsdynamica voor sportteams en bedrijven. Ons doel is om teams beter te laten functioneren door ieder individu te raken.

bottom of page