IMG_4243 2_edited.jpg

Back 2 basic traject

The best kept secret of medicine is that the body heals itself if we create the right conditions and stop doing the things that caused the sickness in the first place.

Sinds september 2021 zijn we ons op nog meer holistische wijze in gezondheid gaan verdiepen.

Gezondheid is namelijk niet eendimensionaal, er zijn meerdere domeinen die bepalen of jij wel of niet in optimale gezondheid verkeert. 

 

Niet optimaal gezond zijn, kan zich uiten in: vermoeidheid, weinig energie, stress, kortademigheid of moeite met ademen, vaak ziek en/of verkouden, slecht slapen, darmklachten, huidproblemen en moeite met afvallen.

 

In een optimale staat heb je een vitaal lichaam met voldoende energie, ervaar je weinig tot geen kwaaltjes of ziektes, ben je dagelijks in beweging en slaap je goed.

 

Optimale gezondheid is het gevolg van de juiste basis die bestaat uit verschillende domeinen. Deze domeinen hebben betrekking op:

  • Beweging

  • Ademhaling

  • Stress

  • Immuunsysteem

  • Slaap

  • Voeding

Alle domeinen zijn van invloed op elkaar. 

 

Iedere persoon die langduriger stress ervaart, dit kan zowel bewust als onbewust zijn, heeft een hoge ademhaling die vaak via de mond gaat. Deze manier van ademen stimuleert de vecht-en-vlucht reactie van je lichaam. Tijdens deze staat, vecht-en-vlucht, ruimt je lichaam geen ontstekingen op, verteert je voeding veel slechter en is het constant ‘aan’. Dit heeft invloed op je stresslevel, slaap, je vertering, afvallen, aankomen en je herstelmogelijkheden.

 

Voor iedereen geldt dat langdurig fysieke klachten het gevolg zijn van minimaal één domein dat uit balans is. Om die reden streven we naar het in balans brengen van alle bovenstaande domeinen die een juiste basis tot gevolg hebben. 

 

Burn-out

Iedereen is wel bekend met het fenomeen burnout of kent iemand die daar last van heeft.

Een burn-out kenmerkt zich door een groot aantal symptomen:

piekeren, slecht slapen, prikkelbaar zijn, moeite met drukte om je heen, concentratie en geheugen problemen, nekklachten, hoofdpijn, hartkloppingen, onzekerheid, schuldgevoelens etc.

Al deze symptomen zijn te herleiden naar de domeinen Ademhaling, Immuunsysteem, Stress en Slaap.
Over het algemeen worden bovenstaande domeinen in reguliere trajecten niet behandeld en op stress na, vaak ook niet besproken.

Wat we zien is dat mensen tijdelijk uit hun stressvolle omgeving worden gehaald en weer terug mogen keren op het moment dat ze uitgerust zijn. Door onderzoek te doen naar de oorzaak van een burn-out en de domeinen zodanig weer in balans te brengen, dragen we bij aan een optimale gezondheid.

 

Vanuit een juiste basis herstelt het lichaam zich snel wat te merken is aan een toename van energie, een afname van fysieke klachten en het vaak gemakkelijk(er) uitkomen op een voor jou passend gewicht. 

 

Door de relatie te leggen tussen gezondheidsklachten, zoals darmklachten, verminderde energie en langdurige pijnklachten, en de disbalans in de bovengenoemde domeinen pakken we de oorzaak aan in plaats van de symptomen. 

 

 

Wat houd het traject in?

Wanneer u bij ons aangeeft deze kans te pakken en het traject aan te gaan krijgt u een telefoontje van ons. We nemen dan de vragenlijst samen kort door zodat u deze kunt invullen vóór de intake. Tijdens de intake gaan we de bevindingen van jouw vragenlijst doornemen. Via de vragenlijst kunnen we achterhalen welke domeinen er uit balans zijn. Aan de hand daarvan kunnen we met gerichte aanpassingen binnen een termijn van vier weken al een grote stap maken richting optimale gezondheid.

 

Neem contact met ons op voor een intake.

 

Kosten:

  • Intake 55 euro

  • Traject 455 euro

Ervaringen

IMG_4243 2_edited.jpg

Name, Title

I'm a testimonial. Click to edit me and add text that says something nice about you and your services. Let your customers review you and tell their friends how great you are.